Tallit ja piha-alueet

Guest Trotters, eli lyhyemmin GT, sijaitsee virtuaalisella Keski-Uudellamaalla (eli ei oikeasti). Tallimiljöö on iso, noin 100ha kokoinen, mutta pitää sisällään myös mahtavat puitteet!

Kerrottakoot ensin talleista, koska se varmasti on se kiinnostavin asia. GT on muodostunut suurravitalliksi ja täten pihasta löytyy kolme isoa tallikopleksia, joista jokaisesta löytyy 40 karsinapaikkaa. Tallit ovat pitkulaisen malliset, ja puolessa välin tallin toista pitkää sivua on käyttöovet päädyissä olevien ovien lisäksi. Tämä mahdollistaa useamman hevosen liikuttamisen tallista pois tai talliin saman aikaisesti. Tallit on jaettu kategorioittain, eli yhdessä tallissa on suomenhevoset ja kylmäveriravurit, toisessa lämminveriset ja kolmannessa poniravurit. Yksityisien ravurein paikat sovimme omistajien kesken.

Jokaisessa tallissa on uusitut karsinaelementit, joissa on liukuovet ja liukuovien yläosan kalteri on avattavissa. Ruokakipot ovat käännettävät käytävän puolelle, joka helpottaa huomattavasti ison hevosmäärän ruokkimista sekä ruoka-astioiden puhtaana pitoa. Talleissa on neljä avokarsinaa, joissa ravurin voi varustaa helposti sekä näissä on myös pesu mahdollisuus. Tallikäytävällä on kolme kohtaa, joissa hevosen voi putsata sekä varustaa, mikäli pesupaikat ovat kaikki käytössä.

Talleista löytyy kaksi rehuvarastoa, kaksi varustehuonetta, kuivaushuoneen, tallihenkilökunnalle taukotila varusteineen (kuten mikro, jääkaappi, sohva, wc), tallitoimisto vastuuhenkilöiden käyttöön sekä erillinen pukuhuone pukukaappeineen (sis. 2kpl vessoja). Jokaisen tallin vieressä on oma lantala sekä purula (meillä käytössä niin turvetta kuin purua), jotta tallityöt onnistuisi sujuvasti.

Tallipihassa on kaksi kävelytyskonetta, suojattu uima-allas (lämmitetty ja kuivausalue, käyttömahdollisuus myös talvisin), runsaasti tarhoja sekä kaksi pihattoa (nuorilla tai eläkeläisillä useimmiten käytössä). Parkkialue on tallipihan sivussa, jotta turhaa autoliikennettä ei olisi vilkkaalla tallipihalla.
Tallien lähettyviltä löytyy omat pienet kärrykatokset, jossa on monipuolisesti erilaisia ravikärryjä joka käyttöön. Omat kilpakärrymme säilytämme oman raviratamme yhteydessä

Ravirata ja kilpailupuitteet

GT:n oma ravirata on täysimittainen ja hiekkapohjainen. Se sijaitsee GT:n tallialueelta vain 300m päässä, joka mahdollistaa tallin hevosten treenaamisen radalla vaivattomasti. Radan vieressä on mahdollista seurata kilpailuita niin seisoma- kuin istumakatsomossa. Lisäksi on katsomorakennus, jossa 100 istumapaikkaa katsomossa ja pieni ravintola pyötien ja istumapaikkojen kera. Ulkopihalla on kioski, joka on aina auki kilpailupäivinä tarjoten pientä purtavaa sekä juotavaa.
Varikkoalue on radan lyhyellä päädyllä, jossa on ratatalli karsinapaikkoineen (20kpl) sekä katoksellinen avokarsinatalli (10 karsinaa). Ratatallista on mahdollista vuokrata edullisesti ravurille oma paikka esim kisaviikonlopun ajaksi. Pysäköintialue on iso, ja se sijaitsee ratallin välittömässä läheisyydessä, jotta hevosten kanssa ei tarvitse autojen seassa poukkuroida.

Maastot ja treenimahdollisuudet

Tallin maastoihin kuuluu hyväpohjaiset hiittiradat, joita on 3kpl. Lisäksi on leveitä, enemmän maastomaisia (rauhallisella vauhdilla tarkoitettuja) reittejä useampi. Niitä voi käyttää myös esim rentoon taluttamislenkeillekin tai ratsastukseen. Maastoistamme löytyy myös järvenrannalta sekä joenvarrelta uittopaikat. Joki on enemmän treenimäiseen uittoon soveltuva, ei kuitenkaan liian syvä tai leveä.

Kartano ja majoitusmahdollisuudet

Tallin omistajapariskunta Petra ja Joel Väisänen (ei oikeita henkilöitä) asuvat vanhassa kartanorakennuksessa (n. 250m2), joka on remontoitu niin ulkoa kuin sisältä. Kartanorakennuksen ensimmäisestä kerroksesta avautuu heti avara aula ja portaat toiseen kerrokseen. Vasemmalla on iso ruokailutila sekä sen takana avara ja modernisoitu keittiö. Oikealla puolella aulasta on heti pariovilla varustettu toimistotila, jota käyttää omistajat pääasiassa. Aulan toisella puolella sisäänkäynnistä on kolme makuuhuonetta, joissa asuvat tallien vastuuhenkilöt sekä heidän puolisonsa. Vieressä on vielä pieni wc-tila.

Yläkerrassa on omistajapariskunnan makuuhuone sekä kylpyhuone. Viereisissä huoneissa on kaksi vierashuonetta sekä erilliset kaksi pienempää kylpyhuonetta, joita voi muut asukkaat sekä vieraat käyttää. Yläkerrassa on myös yksi isompi, avara ja valoisa ns. kokoustila. Tila on usein käytössä, kun suunnitellaan jalostusasioita ja paikalla on henkilökunnan lisäksi eläinlääkäriä tai muiden tallien omistajia.

Kartanolla on myös upea takapiha puutarhoineen. Siellä on kiva järjestää kilpailupäivien jälkeen juhlia tai vaikka tallihenkilökunnalle illanistujaisia.

Kartanon ja raviradan välissä, hiukan syrjemmällä tallin hulinasta, on kilpailuvieraille tarkoitettu muutaman asunnon rivitalo. Asunnoissa on pieni keittiö, kylpyhuone, makuuhuone kahdella tai kolmella vuoteella sekä etupihalla pieni terassi pöytäryhmällä. Mainio vaihtoehto majoittumiselle kilpailuviikonloppuina tai valmennusjaksolle!