Boom Chocolatta


American Miniature Horse tamma, 84cm
Musta tiikerinkirjava (Ee/aa/LP/PATN1)

Syntynyt Yhdysvalloissa 15.07.2015
Omistaja Saaga VRL-14712, kasvattanut Amy Hunter

Ko: Helppo C, 80cm

🎖 Ei vielä meriittejä

Jäätelön mukaan on mukava nimetä pieniä pilkullisia poneja.

Choco, Riiviö, Poni, Suklaanappi... Näin kliseisesti sanottuna, rakkaalla lapsella todellakin on monta nimeä. Kaikki niistä eivät tosin ole yhtä imartelevia, ja poni saattaa välillä luulla nimensä olevan Ei tai Pösilö. Pikkuruinen Choco herättää ihastusta missä ikinä liikkuukin. Poni selvästi nauttii saamastaan huomiosta, ja esiintyy mielellään. Choco osaa olla ihana sydänten sulattaja, mutta halutessaan myös aiheuttaa harmaita hiuksia riiviömäisellä toiminnallaan.

Chocoa on helppo hoitaa, koska se on niin pieni. Tammaa voi taluttaa narussa kuin suurta koiraa, eikä se yllä näykkimään hoitajan pipoa. Karsinassa tamma on utelias, ja haluaisi olla tutkimassa kaikki taskut ja harjat. Tammaa ei tarvitse välttämättä edes sitoa kiinni, sillä se ei karkaa kuin ollessaan yksin ja tylsistynyt. Choco on kaikkien hoidettavissa, mutta pienten lasten kanssa saa olla hiukan varovainen, sillä liian kovin ottein harjattaessa tamma saattaa yrittää näykkiä.

Choco osaa ratsastaessa helppo C asiat, mutta tammalla ei juurikaan ratsasteta sen pienen koon vuoksi. Sen sijaan Chocoa liikutetaan pääasiallisesti kävelylenkeillä, kärryillä sekä irtohypyttämällä. Pienestä koostaan huolimatta Choco jaksaa hyvin vetää kärryillä kahta aikuista. Choco nauttii pitkistä maastolenkeistä, eikä säiky maastossa juuri mitään. Ainoastaan kovaääniset rekat tai traktorit saavat tamman hiukan levottomaksi. Esteillä tamma syttyy, ja hyppää mielellään erilaisia esteitä ja suorittaa agilityratoja. Choco on hypännyt irtona jopa 80 senttiä, mutta hyppäisi varmasti korkeampaakin. Kuten 120 senttiä korkean tiiviin aidan, josta se oli jotenkin päässyt karkuun...

Chocoa tarhataan yksin tai muiden pienten ponien kanssa, koska sillä on usein tapana pomottaa liikaa samassa paikassa tarhaavia isoja hevosia. Luulisi, että suurien hevosten olisi helppo komentaa pientä Chocoa, mutta asia on oikeasti aivan toisin päin. Jos joku hevonen ei miellytä tammaa, se näyttää sen varmasti potkaisemalla kipakan potkun jalkaan. Tylsistyessään Choco alkaa tuhota tavaraa tai karkaa, joten on tärkeää keksiä sille virikkeitä karsinassa ja tarhassa. Tammalla on molemmissa pieni kahvallinen pallo, jolla se leikkii mielellään. Silti aina välillä saan soiton tallilta, kuinka Choco on taas karannut.

i. Caramel Macchiato
amh, 86cm, ruunikko tiikerinkirjava
ii. Pumpkin Spice And Everything Nice iii. Super
iie. Pecan Pie
ie. Caramel Apples iei. Applejack
iee. Sweet Potato Fries
e. Keep Caramel & Cookie On
amh, 83cm, mustanvoikko tiikerinkirjava
ei. Phish Food eii. Caramel Sutra
eie. Happy Days
ee. Chocolate Therapy eei. Sweet Like A Chocolate Chip
eee. Camille

Chocolla on aivan liikaa varusteita omistajan varusteshoppailuaddiktion vuoksi. Varusteshoppailua on hankala vastustaa, kun minikokoiset pinkit varusteet ovat niin suloisia. Chocon varustevärit ovat ruskea nahka ja vaaleanpunainen.

                                                       

 

                                    

 

       Choco syö päivässä:
- 1,5 kiloa heinää
- 0,5 kiloa SSH Classic -täysrehua
- 125 grammaa (yksi iso mitallinen) Essentials -kivennäisrehua
- 20 grammaa (yksi pieni mitallinen) Chiansiemeniä
- Lihoo helposti, ei ylimääräisiä herkkuja. Palkitsemiseen kuorittua banaania.

Chocon kanssa kierretään villeissä kilpailuissa ja kissanristiäisissä. Vielä emme ole saaneet kisakokemusta.

Chocon ja Papun päiväkirja löytyy täältä.
Virtuaalihevonen
Kaikki kuvat © Fee Fotografie   -   Taustakuva © Toptal Subtle Patterns