Los Angeles

Nutter Butter Z


Virallinen nimi Nutter Butter Z "Noel" Rotu Zangersheide
Sukupuoli Ori Väri Ruunikko
Säkäkorkeus 172 cm Syntynyt 22.06.2010, Belgia
Kasvattaja Grasweide Farm (evm) Omistaja Saaga VRL-14712
Painotus Esteratsastus Koulutustaso 160 cm
Rekisterinumero VH18-272-0080 Meriitit Ei meriittejä
 

Hevosen kuvat © AliBoo Farm - Real horse in the picture is Diamant d'Heure ABF Z

Noel on sellainen joka hevosihmisen unelma. Kaikissa tilanteissa lempeä ja yritteliäs ori, joka ei tekisi pahaa kenellekkään. Mahtava persoonainen hevonen, joka sopii niin lapsille kuin aikuisille ja joka varmasti valloittaa ihan kaikkien sydämet hyväntahtoisuudellaan.

Hoidettaessa Noel käyttäytyy aina mallikkaasti - oltiin sitten millaisessa tilanteessa tahansa. Lähes kaikkien suusta kuulee ihastuneita huokaisuja siitä, kuinka kiltti hevonen on ja vieläpä oriksi. Eikä Noelin lempeydellä oikeasti vain ole rajoja. Se työntää turpaansa harjatessa syliin, nostaa kaviot valmiiksi, hieroo hoitajaansa huulellaan vastapalvelukseksi harjauksesta ja ylipäätään Noel on vain täydellä sydämellään mukana kaikessa. Oria voi hoitaa kuka tahansa ja missä tahansa, eikä se ikinä pistä huomiota tai huolenpitoa pahakseen. Arempia ja pienempiä hoitajia se katsoo lempeällä katseellaan, saattaapa hörähtää pehmeästi. Luottohevonen, orii, jonka kanssa ei tarvitse pelätä. Varustaessa mallioppilas, joka ei koskaan kiukuttele töihin lähdöstä. Päinvastoin, Noel on usein innokkaasti menossa töihin. Satulavyötä kiristäessä hevonen ei pullistele ja kuolaimet se suorastaan haukkaa suuhunsa.

Ratsastaessa Noel on monitoimihevonen, jolta luonnistuu kaikki ja jolle myös käy kaikki. Erittäin miellyttämisenhaluinen ja innokas työmyyrä, joka varmasti vaikka hyppäisi kalliolta pyydettäessä. Yrittää aina parhaansa, kuuntelee ratsastajaansa eikä säpsy turhia tai pelleile. Voit olla varma, ettei tämä ori pukita, vie tai keuli. Välillä tuntuu, että Noel yrittää jo ihan liikaa. Se taipuu ja vääntyy, hyppää ja tekee. Erittäin mahtava ratsu, eikä todellakaan uskoisi kyseessä olevan oriin. Esteillä tasainen menijä, joka loikkaa yli vaikka mistä. Ei kyttää tai kieltele turhia. Erikoisesteet eivät kammoksuta eivätkä ratsastajan virheet kaada maata. Noel on varsin taitava korjaamaan ratsastajan pieniä virheitä, osaa katsoa itse hyppypaikkojaan eikä välitä, jos vahingossa nykäiset ohjasta. Kaikinpuolin erittäin miellyttävä esteillä, yrittää aina parhaansa. Maastossa tasainen ratsu, joka sopii ihan kenelle tahansa. Tekee juuri sen, mitä pyydät ja tekeekin täysillä. Ei epäröi totella käskyjä eikä todellakaan kyttää tai tee tyhmyyksiä. Mukavan tasaiset askellajit takaavat rennon ja kivan maastoreissun ratsastajalle.

Käytöksensä puolesta Noelia ei kovin helposti uskoisi oriksi, sillä tammojenkaan aikana se ei ikinä unohda ihmisen olemassa oloa ja kunnioittaa aina hoitajaansa. Taluttaessakin kulkee nätisti vierellä, vaikka tammoja olisi ympärillä. Lempeällä katseellaan se hurmaa myös eläinlääkärit ja kengittäjät, joita ori on aina innoissaan tervehtimässä. Traileriinkin ori menee sovinnolla, eikä edes kisapaikoilla häiriinny mistään. Noel on yksinkertaisesti ori, jolla sydän on puhdasta kultaa ja joka on syntynyt rakastamaan kaikkia ihmisiä maanpäällä!

© Bella

i. Nougat Z
Z, 172cm, ruunikonkimo
ii. Norwegian Star iii. 
iie. 
ie. Toffifee Z iei. 
iee. 
e. Butter Nut Z
Z, 168cm, ruunikko
ei. Birmingham RWF eii. 
eie. 
ee. Pumpkin Spice eei. 
eee. 
 

Isä Nougat Z oli Belgiassa hyvin tunnettu ruunikonkimo jalostusori, joka ehti elinikänsä aikana voittaa neljä kertaa Belgian estemestaruuden ja saada jopa lähes 90 jälkeläistä. Nougat periytti vahvasti rakennettaan ja hyvää hyppytyyliä, joten sen jälkeläisetkin ovat pärjänneet hyvin esteratsastuksessa. Ori syntyi Belgiassa, josta se myytiin hevoshuutokaupassa Ranskaan yhden ja puolen vuoden ikäisenä. Ori oli kuitenkin liian haastava uudelle omistajalle, joten se muutti hyvin pian takaisin Belgiaan tunnetulle kilparatsastajalle. Nougat pysyi samalla omistajalla koko elämänsä, ja lopetettiin 19-vuotiaana takajalan parantumattoman jännevamman vuoksi.

Isän isä Norwegian Star oli nimensä mukaan Norjassa syntynyt lahjakas Hannover-ori, joka niitti menestystä kisakentillä ympäri Eurooppaa. Musta ori ei ollut luonteeltaan kaikista helpoin, sillä se saattoi säikähtää omaa varjoaan tai vaikka kukka-asetelmaa kesken esteradan. Juuri luonteensa takia kukaan ei ollut kiinnostunut ostamaan pienikokoista ja hitaasti kehittynyttä orivarsaa. Koska varsa ei mennyt kaupaksi vaikka hintaakin pudotettiin reilusti, päätti kasvattaja alkaa ratsastaa sitä itse. Kunhan varsa oli saanut kasvaa rauhassa omaa tahtiaan, siitä kehittyi upea, kiiltäväkarvainen ja lihaksikas hevonen. Nyt ostotarjouksia sateli kasvattajalle, mutta koeratsastuksen jälkeen monet muuttivat mielensä. Kävi ilmi, ettei ori luottanut keneenkään muuhun kuin kasvattajaansa, eivätkä muut saaneet siitä irti sitä samaa potentiaalia. Pitkään harkittuaan kasvattaja päätti alkaa kilpailemaan orilla itse, mikä todellakin kannatti. Ori voitti useita kilpailuja, kunnes eräissä kisoissa kesken radan se säikähti jotakin, hyppäsi huonon hypyn ja joutui esteen lävistämäksi. Norvegian Star menehtyi myöhemmin sairaalassa, ollessaan vasta 10-vuotias. Mustan orin jälkeläisistä tuli saman tien todella haluttuja, sillä se oli ehtinyt saamaan vasta 10 jälkeläistä elämänsä aikana.

Isän emä Toffifee Z syntyi kesän ensimmäisenä varsana suureen siittolaan Belgiassa. Tamma syntyi kaksi viikkoa etuajassa, ja oli aluksi pieni ja heiveröinen. Myöskään ruunikonkimon pikkutamman jalka-asennoissa ei ollut kehumista, sillä sen takajaloissa oli vennot vuohiset, eikä se päässyt aluksi omin voimin edes ylös. Onneksi muutaman viikon aikana Toffifeen jalka-asennot parantuivat, ja se pääsi kunnolla rallittelemaan ympäri tarhaa - ainakin hetkeksi. Epäonni nimittäin jatkui. Vuotiaana tamma kaatui märässä tarhassa, ja venäytti toisen takajalkansa niin pahasti, että edessä oli yli puolen vuoden kuntoutus. Koska tammaa ei oltu totutettu ihmisiin tarpeeksi aikaisin, siitä kasvoi epäluuloinen ja pelokas. Toffifeellä yritettiin startata muutamia kilpailuja, mutta se stressaantui kisapaikalla liikaa. Omistajalla oli edessä hankala päätös, sillä tamman loppuelämä tulisi olemaan pelkkää varsojen kasvatusta. Koska kimolla tammalla oli kuitenkin hieno suku, päätettiin yrittää pitää sitä siitostammana. Yritettiin yhtenä kesänä, sitten toisena, ja vielä kolmantenakin. Omistajalla alkoi mennä hermot kun tamma ei tullut millään tiineksi, mutta hän päätti yrittää vielä yhdesti. Neljäntenä vuonna tamma vihdoin ultrattin kantavaksi kaksoisvarsoille. Molemmat varsat selvisivät vaativasta synnytyksestä elossa, mutta Toffifee valitettavasti menehtyi synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin.

Emä Butter Nut Z syntyi yksityishenkilölle pienelle tallille Saksaan, lähelle Belgian rajaa. Ruunikko tamma sai kasvaa rauhassa harrasteratsuna, ja siitä tulikin koko perheen luottohevonen. Kasvaessaan tamma alkoi kuitenkin osoittaa potentiaalia vaativammille radoille, ja hyppäsi yhä vain korkeampia esteitä. Omistaja päätti hankkia Butter Nutille osaavamman ratsuttajan, jotta tamma pääsisi kunnolla oikeuksiinsa ja tekemään mitä se rakasti. Kuinka ollakkaan, ruunikko tamma nousi kuumaksi nimeksi Saksan estekilpailujen tuloslistoilla. Butter Nutin omistajien muuttuneesta elämäntilanteesta johtuen heillä ei ollut enää varaa elättää aktiivisesti kilpailevaa tammaa, vaan he raskain mielin myivät sen Grasweide Studille. Uudella omistajallaan tamma kilpaili vielä yhden kauden, ja siirtyi sitten kisaeläkkeelle ja jalostuskäyttöön. Tamma on edelleen elossa, ja viettää ansaittuja eläkepäiviään.

Emän isä Birmingham RWF oli hyvin tavallinen puoliverinen hevonen, sellainen joita on kymmenen tusinassa. Ruunikko ori kilpaili vaihtelevalla menestyksellä nuoren ratsastajan kanssa 120 cm luokkia Iso-Britanniassa. Kun omistaja kasvoi ja halusi osaavamman kilpahevosen pärjätäkseen kilpailuissa paremmin ja hypätäkseen korkeampia esteitä. Niinpä Birmingham laitettiin myyntiin, ja se tulikin myydyksi nopeasti samalle tallille Saksaan Nutter Butterin emän, Butter Nutin kanssa. Ori toimi hyvänä harrastehevosena omistajaperheelle, ja perheen lapset kisasivat sillä paljon erilaisissa seurakisoissa. Birmingham sai elämänsä aikana vain yhden jälkeläisen, jonka jälkeen se ruunattiin. 14-vuotiaana ruunalle tuli yhtäkkiä ähkystä johtuva suolenkiertymä, johon ruunikko Oldenburg menehtyi.

Emän emä Pumpkin Spice syntyi Ranskassa pienelle, noin kymmenen hevosen yksityistallille. Piakkoin rautiaan tamman vieroituksen jälkeen selvisi että tallin omistaja oli pelannut nettikasinoissa kaikki rahansa, ja tallin toiminta oli pakko lopettaa. Kaikki muut tallipaikat lähialueella olivat paljon kalliimpia, joten hevosten omistajalla ei ollut varaa pitää sekä emätammaa että varsaa. Niinpä varsa laitettiin myyntiin, mutta ketään ei se kiinnostanut: Pumpkin Spice oli vielä nuori ja kouluttamaton, ja tuli tuntemattomasta suvusta. Lopulta se kuitenkin myytiin Espanjaan yksityishenkilölle, joka teki hienoa työtä tamman kanssa. Ruipelosta raudikosta kasvoi lihaksikas ja taitava tamma, joka kilpaili aluekisoissa omistajansa kanssa. 8-vuotiaana tamma myytiin tuntemattomista syistä, tällä kertaa ratsastuskoululle Saksaan. Se ei kuitenkaan sopeutunut hyvin vaihtuviin ratsastajiin, ja jatkoi taas matkaansa yksityistallille Saksaan, josta se onneksi sai loppuelämän kodin. Tamma sai kaksi varsaa, ja lopetettiin vanhuuden tuomien vaivojen takia 18-vuotiaana.

 
tamma Nutella du Rotch Z 20.05.2019 e. Pearly Velvet VRL-14712
tamma Hevosen nimi 00.00.0000 Hevosen nimi x Hevosen nimi VRL-00000
40 ERJ-sijoitusta, joista 10 on voittoja ja 00 Cup-sijoituksia.
05.09.2018 - Susiraja - 150cm - 2/30
06.09.2018 - Susiraja - 150cm - 4/30
11.09.2018 - Susiraja - 150cm - 3/30
12.09.2018 - Susiraja - 150cm - 3/30
01.09.2018 - Namyshill - 120cm - 5/30
03.09.2018 - Namyshill - 120cm - 1/30
04.09.2018 - Namyshill - 120cm - 4/30
10.09.2018 - Namyshill - 120cm - 1/30
15.09.2018 - Beaumont - 160cm - 3/30
17.09.2018 - Beaumont - 160cm - 1/30
18.09.2018 - Beaumont - 160cm - 2/30
22.09.2018 - Beaumont - 160cm - 2/30
23.09.2018 - Beaumont - 160cm - 4/30
11.09.2018 - Beaumont - 160cm - 2/30
17.09.2018 - Beaumont - 160cm - 5/30
21.09.2018 - Beaumont - 160cm - 5/30
29.09.2018 - Beaumont - 160cm - 2/30
13.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 5/30
14.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 1/30
15.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 5/30
19.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 1/30
23.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 1/30
24.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 2/30
25.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 5/30
27.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 4/30
29.09.2018 - Hornanhovi - 110cm - 4/30
01.09.2018 - Kototalli - 70cm - 3/26
03.09.2018 - Kototalli - 70cm - 1/26
04.09.2018 - Kototalli - 70cm - 4/26
05.09.2018 - Kototalli - 70cm - 3/26
07.09.2018 - Kototalli - 70cm - 2/26
08.09.2018 - Kototalli - 70cm - 5/26
09.09.2018 - Kototalli - 70cm - 4/26
10.09.2018 - Kototalli - 60cm - 1/30
11.09.2018 - Hiivuri - 90cm - 4/30
12.09.2018 - Hiivuri - 120cm - 1/25
15.09.2018 - Hiivuri - 120cm - 1/25
23.09.2018 - Delmenhorst - 160cm - 6/40
23.09.2018 - Delmenhorst - 160cm - 2/40
25.09.2018 - Delmenhorst - 160cm - 4/40

Rotchfoirt Estate on virtuaalitalli, jossa jokainen hevonen on virtuaalihevonen.
Kaikki tallilla tapahtuva on mielikuvitusta, eikä mikään tapahdu oikeasti.

ROTC3189 | VRL-14712 | virtuaalisaaga@gmail.com
Perustettu 8/2018 | Viimeksi päivitetty 3/2022
Ulkoasun kuvat © Fee Fotografie, Pixabay