Castello
Los Angeles

Vinhan Dolce Vita

Virallinen nimi Vinhan Dolce Vita "Viivi" Rotu Suomalainen ratsuponi (59.5703125%)
Sukupuoli Tamma Väri Ruunikko
Säkäkorkeus 144cm Syntynyt 30.08.2016, Suomi
Kasvattaja Vinhakulma Omistaja Saaga VRL-14712
Painotus Esteratsastus Koulutustaso 130cm
Rekisterinumero VH16-029-0225 Meriitit EV-I
 

Vilkku on luonteeltaan yllättävän tasainen, kun miettii, minkälaisesta emästä se oikein on. Emätamma kun on tulta ja tappuraa, mutta Vilkku on paljon lauhkeampi ja pitkäpinnaisempi. Tuttujen ihmisten käsittelyssä Vilkku on hyvin luottavainen ja rento. Uusien tuttavuuksien seurassa tamma on sen sijaan hieman varautuneempi ja jännittyneempi sen tunnustellessa uuden ihmisen tai vaikkapa hevosen tapoja toimia.

Hoitotilanteissa tamma on säyseä kuin lammas, eikä se pahoita mieltään edes mahan alusen hipsutuksista. Oikeastaan kaikki huomio on Vilkun mieestä ihanaa ja kukapa nyt ei haluaisi ylimääräisiä rapsutuksia. Vilkun varustaminen on lastenleikkiä, sillä tamma antaa mukisematta kiristää satulavyön ja laskee päänsä sopivalle tasolle suitsimista varten. Neidin kaviot saa puhdistettua arempi lapsikin, Vilkku kun nostaa ja kannattelee itse kinttunsa nojailematta hoitajaan pätkän vertaa. Taluttaessa neiti ei rynni tai kisko makoisien ruohotupsujen luo vaan kulkee ihmisen vierellä kiltisti ja rauhallisesti.

Sileällä ratsastettuna Vilkku ei ole ihan parhaimmillaan. Nöyränä ponina tamma kyllä tekee vaaditut tehtävät, mutta samanlaista paloa sillä ei ole silmissään kuin estekentillä. Moottori tarvitsee hieman apua käynnistyäkseen, mutta kunnolla liikkeelle päästyään Vilkku kyllä kantaa itsensä varmasti koko tunnin loppuun. Sen liikkeet ovat melko helpot istua, ravi on melkoisen tasaista ja laukka kauniin pyörivää. Mikäli selässä on tammalle vieras ratsastaja, on se alkuun selkeästi jännittynyt, mutta kauniilla ja huomaamattomalla ratsastuksella Vilkusta saa oikeastaan kuka tahansa parhaat puolet esiin jopa sileällä.

Esteillä Vilkku syttyy ihan eri tavalla kuin sileällä. Se ei kuitenkaan ole taipuvainen ryöstämään, vaan muistaa kaikessa innostuksessaan kuunnella ratsastajan ohjeita. Vilkku onkin ratsastajan ohjailtavissa joka tilanteessa, eikä se lähde ongelmatilanteissakaan tekemään omia ratkaisuja, vaan tarvitsee ratsastajan tukea ja ohjeita. Toisin sanottuna tamma kyllä suorittaa radan kuin radan, mikäli ratsastaja osaa asiansa. Vilkku hyppää varmasti, eikä se kummeksu outojakaan esteitä. Neidin menoa radalla on ilo katsoa, tamma kun tuntuu liitelevän kevyesti esteiden yli korvat hörössä joka käänteessä.

© Kasvattaja

 
i. Emrys van de Istria KTK-II
drp (46.875%), 148cm, ruunikko
ii. Ettore NON VIR MVA Ch, KTK-I, EV-II iii. Primo André xx Ch, KTK-II, ERJ-II, YLA2, XLA-II
iie. Dark Eilinel
ie. Istria Odelinde Ch, KTK-II iei. Mulberry Curacao
iee. One O'Clock Call ERJ-I, KTK-II, YLA2
e. Colette v.d. Low RPL-II, KTK-III
drp (72.265625%), 140cm, ruunikko
ei. Roc du Low ERJ-I, EV-II, KTK-III eii. Kelmin Rush Hour
eie. Mulberry Shiriabel
ee. D'amour v.d. Low EV-II eei. Happyboa Champ RPL-II, ERJ-III, KTK-III
eee. Istria d'Argent
 
ori Hevosen nimi 00.00.0000 Hevosen nimi x Hevosen nimi VRL-00000
tamma Hevosen nimi 00.00.0000 Hevosen nimi x Hevosen nimi VRL-00000

 

Kilpailut

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa esteratsastuksessa.

Tällä hetkellä tasolla 0/6.

Näyttelyt

00.00.0000 - Kisapaikka - NJ/VSN - tuomari Pihvi-Antero - irtoSERT

00.00.0000 - Kisapaikka - NJ/VSN - tuomari Pihvi-Antero - irtoSERT

 

Päiväkirjamerkintä - 28.12.2016 - 215 sanaa - Kirjoittanut kasvattaja

Tykkään jotenkin puuhailla Vilkku-neidin kanssa, sille kun passaa aina kaikki, mitä keksinkään ehdottaa. Sain mainion idean treenata vähän poniagilityä tämän kanssa, vaikka tamma tuleekin olemaan isojen luokkien hyppääjä sitten isona, ekä suinkaan mikään agilityponi. Olin levittänyt valmiiksi maneesiin pressun, pujottelua varten tötteröt sekä puomikujan. Alkuun taluttelin Vilkkua ympäri maneesinpäätyä, mutta se ei tuntunut olevan moksiskaan edes maassa lojuvasta pressusta, joten lähdimme tutustumaan esteisiin vähän tarkemmin.

Talutin Vilkun puomikujaan ja pysäytin tamman puomien väliin. Se tuntui odottavan, että mitähän seuraavaksi tapahtuu, mutta pysyi paikallaan, kunnes pyysin sen jälleen liikkeelle. Toistimme puomikujan muutamaan kertaan. Seuraavaksi suuntasin tolppapujotteluun, mikä ei myöskään ollut Vilkulle juttu eikä mikään. Se seurasi perässä luottavaisena, kierti tolpan toisensa perään ja hamusi taskustani herkkupaloja.

Pressua vähän mietiskelin alkuun, että pistänkö ponia kävelemään alkuunkaan sen päältä. Vilkku on kuitenkin tosi varmajalkainen ja luottavainen, ollaanhan sen kanssa puuhattu ensi tunneista lähtien kaikenlaista, joten uskaltauduin kokeilemaan neidin rajoja. Ja vielä mitä! Ensi askelilla Vilkku vähän kummasteli rapinaa kavioidensa alla, mutta tuli kuitenkin mukisematta perässä. Se ei varmaan kuuna päivänä voisi uskoa, että mamma johdattaisi sen jonnekin rapisevaan kadotukseen, joten mamman perässä on hyvä kulkea mihin vain. Ja no, olihan minulla tosiaan ne herkut taskussa, ja niiden perässähän Vilkku suuntaisi varmaan sinne kadotukseenkin. Muutaman koko radan kiertämisen jälkeen päätin ponagilityharkat hyvissä mielin ja päästin Vilkun kamujensa sekaan tarhailemaan.

Hevosen kuvat © ransu.kuvat.fi

Castello on virtuaalitalli, jossa jokainen hevonen on virtuaalihevonen.
Kaikki tallilla tapahtuva on mielikuvitusta, eikä mikään tapahdu oikeasti.

CAST7435 | VRL-14712 | virtuaalisaaga@gmail.com
Perustettu 10/2018 | Viimeksi päivitetty 12/2020
Ulkoasun kuvat © AK