Virtuaalihevonen // a SIM-game horse


© Gal Ildikó, thank you.

Amarn Marleter

Nimi & rekisterinro. Amarn Marleter VH14-011-0294
Rotu, sukupuoli hanover, tamma
Säkä, väritys 163cm, ruunikko
Syntymäaika 15.12.2009, 8-vuotias*
Painotus koulupainotteinen, Int II & 80cm

Omistaja Raden Stal, Reprobate (VRL-01333)
Kasvattaja Amar

* ikääntyy satunnaisesti, täyttänyt 4v. 00.00.2000

ei vielä meriittejä

Luonne

Tallin ”hermoheikko” Marleter on mielenkiintoinen tapaus, kun sosiaalinen tamma ei kestä lujia ääniä tai äkkinäisiä liikkeitä ollenkaan – varo potentiaalisesti vaarallista hevosta! Marleter on kuitenkin oikein lempeä ja mukava tamma. Ruunikko tamma osaa kuitenkin kisapaikoilla sulkea korvansa kaikelta muulta kuin ratsastajan avuista ja suorittaa kaiken osaamisensa mukaan niin kotikentällä kuin kisaradalla.

Hoitaessa Marleterin voisi jättää nuortenkin käsiin, sillä tämä tamma vain tuijottelee hoitajaansa tämän puunatessa tammaa siistiksi. Jalkojen kanssa saa olla varovainen, sillä herkkäjalkainen tamma ei arvosta liian nopeaa puhdistamista tai liian kovia otteita. Päähän tamma ei anna kenenkään koskea, oli kyse sitten vain silittämisestä tai harjaamisesta tai suitsien pujottamisesta korvien yli. Pienen taistelun jälkeen antaa tamma periksi ja pää on kosketeltavissa. Varustus sujuu muuten mutkitta, mutta satulavyö kannattaa tarkistaa muutamaan otteeseen, sillä Marleterilla on paha tapa pullistella reippaasti.

Marleter on mukava ratsu, mutta tamma innostuu herkästi ja on oikea hiustenhalkoja, joka ei suvaitse pieniäkään virheitä. Kun ratsastaja mokaa, unohtaa puolipidätteet tai jotain muuta erittäin pientä, saattaa Marleter kiukustua ja olla tottelematon koko ratsastuksen loppuun, jolloin sitä ei saa taipumaan kunnollisesti enää mihinkään, laukka nousee tahmeasti ja vaikka mitä muuta raivostuttavaa. Ainakin tamma tietää miten ärsyttää ihmisiä. Kunhan ratsastajalla on homma hanskassa eivätkä hanskat ole hukassa, voi tamman saada tekemään vaikka mitä. Pitkälle koulutettu neiti Marleter osaa paljon, vaikka saattaa esittää osaamatonta. Saattaa kestää pitkäkin aika saada tamma kulkemaan kunnollisesti, mutta kun tamma suostuu yhteistyöhön, taipuu se vaikka laukkapiruetteihin. Pehmeässä ravissa on mukava istua mukana, mutta laukassa saa tehdä työtä pysyäkseen satulassa kiinni. Vasemmalle puolelle tamma taipuu astetta jäykemmin, mutta onneksi se ei ole kamalan kriittistä.
© Saika

Sukuselvitys

isä

Limeter
trn, 170cm

ii.

Limeroc evm

iii.

Limetor evm

iie.

Ane's Laminja evm

ie.

D's Casina evm

iei.

Casino Rejoul evm

iee.

Roxana Wil evm

emä

Maricra
prn, 163cm

ei.

Prinzer Cys evm

eii.

Prinztanzer evm

eie.

Princata Cys evm

ee.

Maremana evm

eei.

Walley's Konrand evm

eee.

Maremna evm

Jälkeläiset

00.00.0000 / Varsan nimi / i. Hevosen nimi / Omistaa Omistaja
00.00.0000 / Varsan nimi / i. Hevosen nimi / Omistaa Omistaja
00.00.0000 / Varsan nimi / i. Hevosen nimi / Omistaa Omistaja

Kisakalenteri

Marleter kilpailee KRJ:n porrastetuissa kilpailuissa. 
Kilpailumenestyksen näet tamman VRL:n profiilista.


Tavallisista KRJ:n alaisista kilpailuista
saavutetut sijoitukset ovat vieressä listattuna.

KRJ Kouluratsastus

19.05.2015, Alondra, Int II, 01/30
20.05.2015, Alondra, Int II, 05/30
22.05.2015, Alondra, Int II, 03/30
00.00.2000, Paikka, luokka, 0/0
00.00.2000, Paikka, luokka, 0/0
00.00.2000, Paikka, luokka, 0/0
00.00.2000, Paikka, luokka, 0/0 

Päiväkirja & valmennukset

17.06.2015 - päiväkirjamerkintä Jasminilta.
Tänään pääsin Raden Staliin. Etsinkin tallista pian käsiin kivan oloisen hevosen Amarn Marleterin. Marleter vaan tuijotti karsinastaan niin söpösti. Minulle tuotiin tämän harjoja ja kaviokoukku, että voisin harjailla ja olla tämän kanssa. Aloitin tietenkin kiinnittämällä tämän, kun enhän minä tätä valmiiksi tuntenut. Muualta onnistuin harjaamaan ihan hyvin, mutta päähän tämä ei oikein antanut koskea. Vähän oli kuitenkin saatava puhdistaa, joten aloin harjaamaan pään läheltä, mutta kuitenkaan en koskenut sen päähän. Sitten pikkuhiljaa lähemmäs ja sitten pääsin sen pään kohdalle. Vähän aikaa sain harjattua ja sitten lopetinkin, etten ahdista tammaa liikaa. Tämän jälkeen putsasin kaviot, joissa ei edes paljoa likaa ollutkaan. Sain tallikäytävällä harjoja pakkaamassa luvan lähteä tammalla ratsastamaan. Tämän aioin toteuttaa, joten hain tämän varusteet. Satula meni selkään aika helposti, mitä nyt tamma jonkun verran pullisteli. Suitset sai taas tamman nostamaan päätään, joten kesti hetki, että pään sain alas ja alhaalla ollessa suitset päähän. Pian se olikin talutusvalmiina ulos.
Koska tammalle en ajatellut mitään suurempaa keksiä pään menoksi niin ajattelin ihan vaan maastoilua rauhallisesti. Aloiteltiin menemällä jotain pikkutietä metikköön jossa jatkui ratsastustiet. Näitä teitä seurattiin ja kun kivan suoran pätkän näin niin uskalsin tällä vähän ravatakkin. Joo meni se sitten yli suoran pätkän kun voihan ravissa mennä muitakin kohtia. Hidastus käyntiin ja käännös takaisin. Tarkoitus, kun ei ollut eksyä. Nyt otettiin suoralla laukannosto. Laukka ei ollut miteinkään hidasta, joten pidättäminen oli aika pakollista, en halua tamman lähtevän käsistä. Loppuun vähän ravia ja sitten tultiin kävelemään käyntiä kentälle muutaman kierroksen ajaksi. Laskeuduin selästä, nostin jalustimet ylös, sitten lähdin taluttamaan tammaa talliin. Kyllä tallissa ihmeteltiin, että olin ollut niin vähän aikaa, mutta sanoin vaan, että olin tarkoittanutkin ihan pikkulenkkiä.
Otin tammalta varusteet pois, jota voisin tämän vielä harjailla. Vein ensin satulan ja suitset kuitenkin paikoilleen. Kuolaimet muistin kyllä pestä ennemmin. Harjailin tammaa jonkun aikaa karsinassa, kunnes se sitten liikahti. Tallista kuului jonkun hörinää. Heinää siellä ilmeisesti jaettiin, joten irroitin tamman narusta ja lähdin karsinasta, että tämä saa odotella ruokaansa ja syödä sen rauhassa.

Otsikon kuva © HW Farm, Klosterhof-Medingen & Benny de Ruiter Stables (luvat on) / Ulkoasu © MariaR
Tämä on virtuaalitalli!