Praque Trakehners

Talli ja tilat

Tallin historia   |   Henkilökunnan esittelyt

Virtuaalisessa Etelä-Suomessa kohoaa Praquen vanha, 1800-luvulta peräisin oleva aateliskartano. Omistusoikeus on kulkenut suvussa isältä pojalle, mutta koska Mervi ja Mauno Riihimäki saivat vain tytön, he antoivat tilan sen nykyiselle omistajalle, Seela Riihimäelle.
Tilan mukana tuli satoja hehtaareja maata, joten nuoren Seelan haave, siittolan ylläpito, oli vihdoin mahdollista toteuttaa. Keskellä avaraa pihaa seisoo Riihimäkien kartano, elegantti tallirakennuksesta kohoaa taloa vastapäätä, ja koko pihapiiriä kiertää kymmeniä puuaidalla reunustettuja tarhoja. Tarhoja löytyy lisää lehmustien varrelta, joten hevoset saa melko kivuttomasti talutettua tarhoihin päiväksi. Talon takana ovat ratsastuskentät ja maneesi. Pihattorakennus on aivan metsän laidassa, jonne pääsee kulkemalla tallilta lähtevää metsäautotietä. Tuon samaisen tien varrelta löytyy myös lukuisat ratsastusreitit, laitumet sekä muutamat tarhat.

Tallirakennuksia on kolme: tamma-, ori- ja nuorien tallit. Yhdessä ne muodostavat Praquen valtavan tallirakennuksen, jota ihmiset jaksavat ihmetellä suuren kokonsa vuoksi. ' Talli kattaa yhteensä 80 karsinaa, 10 pilttuuta sekä pihaton, jossa nuorikot viettävät ensimmäiset vuotensa. Karsinat ovat varustettu kaltereilla, joten hevoset voivat seurustella keskenään onnistumatta kuitenkaan vahingoittamaan toisiaan. Jokaisella hevosella on karsinassaan omat ikkunat, josta ne voivat huolettomasti seurata tallipihan elämää. Käytävällä on riimunnaruja, joten hevosen yleiskunnon tarkistus, varustus ym. sujuu siinä vaivattomasti.

Treenimahdollisuudet ovat monipuoliset. Käytössämme on kaksi hiekkapohjaista ratsastuskenttää, toinen suunnattu kouluratsastukseen ja toinen esteharjoitteluun. Ilmastoitu maneesikin on tallilaisten vapaassa käytössä, mikäli se on vapaana. Estevarastomme kirjo on laaja, ja ne ovat myös vapaasti käytettävissä. Koulukentällä ei ole aitoja ympärillä, toisin kuin estekentässä.

Ratsastusretit ovat turvalliset, mutta maastoltaan vaihtelevat. Reiteillä liikenne on aika pitkälti vähäistä, joten ratsastelu ja mahdollisesti treenaus ei häiritse ketään. Metsäautotiet, peltoaukiot ja järven rantaviiva ovat ratsukoiden käytettävissä, niin kauan kuin ne kuuluvat Prayan omiin maihin. Lähistöllä on tehty kahdeksan esteen maastoesterata, jonka esteet ovat n. 80cm korkuisia. Niille ei kuitenkaan suositella lähtevän yksin tai ilman maastoa tuntevaa ihmistä, sillä paikka paikoin saattaa olla routa tehnyt tehtävänsä; tämä käytäntö ratsukon turvallisuuden vuoksi!

Pihapiiristämme löytyy kymmenkunta tarhaa, joissa ratsumme viettävät suuren osan päivästään. Kaikissa pihan tarhoissa on suojana joko puita tai katoksia. Lähes poikkeuksetta tarhamme ovat hiekkapohjaisia, eivätkä juurikaan mutaannu sateen jälkeen. Kauempana olevat seitsemän tarhaa ovat myös hiekkapohjaisia, mutta niissä taas ei ole suojia. Laitumet ovat ruohopohjaisia, ja niissä suojaa antavat katos sekä metsä. Hevoset voivat juoda laitumen läpi kulkevasta purosta, ja välillä ne myös innostuvat kahlaamaan siellä. Jokaisessa ulkoilutarhassa on puuaidat, joiden sisäpuolella kulkee sähkölanka.

Kuvista kiitos van Uytert, Jacques Toffi, Applewood Farm & Free Digital Photos
virtuaalitalli / a sim-game stable
Webdesign © Leija 2012