Praque Trakehners

Royal Correct


       

Virallinen nimi: Royal Correct "Corri" Rekisterinumero: VH11-021-0510
Rotu, Sukupuoli: Trakehner, ori Syntymäaika: 03.06.2010 (3 vuotias 25.10.2010)
Säkäkorkeus: 169cm Painotuslaji: Esteratsastus
Kasvattaja: Eric Münch Koulutustaso: re: 150cm | ko: helppo B
Omistaja: Seela. (VRL-09940) Saavutukset: ERJ I

Syyskuun 2012 arvostelussa palkittu ERJ I

Luonnekuvaus

Minun ja Corrin tiet kohtasivat Eric Münchin kilpahevostallilla. Oriista kuuli melkoisia tarinoita tallipiirissä, ja ne eivät olleet erityisen lupaavankuuloisia. Välillä Corri oli käynyt jonkun hevosen kimppuun, onnistunut puremaan oikein kunnolla hoitajaansa ja tätä rataa. Eric sanoi, että Corrin vuoksi hänen tallinsa on leimattu vaaralliseksi ja huonoksi ratsastuspaikaksi. Hän kertoi oriin lähtevän seuraavana päivänä teurastamoon, sillä hän ei jaksa myyntirumbaa, varsinkaan kun tuskin kukaan tätä kiukkupussia haluaisi. Minä kun aina sanon ennenkuin ajattelen, onnistuin puhumaan Corrin itselleni pilkkahintaan. Eric kyllä yritti puhua minut ympäri ja luovuttamaan orin teurastamolle, mutta pysyin visusti kannassani. Tottahan Corri on melkoinen remonttihevonen, mutta perinpohjaisen koulutuksen tuloksena on mallikelpoinen ja tasokas estehevonen!

En kiellä sitä, etteikö Royal Correct olisi vaativa hevonen. Se on säikky, omapäinen ja pitkävihainen, mutta kun katsoo pintaa syvemmälle, näkee aran hevosen, jota on kohdeltu väärin. Corri on joskus todella ärsyttävä ratsastaa, välillä mörköjä on joka puolella ja välillä ollaan taas niin laiskaa ettei tosikaan. Periksi ei kuitenkaan parane antaa, sillä ori käyttää hetkessä tilaisuuttaan hyväksy päästä niskan päälle. Kun ratsastaja osaa pitää ohjat omissa käsissään, saa hevosenkin toimimaan kuin ajatus.

Ratsastaessa Corri on etenkin lämmittelyvaiheessa, tosi energinen, eikä tahdo pysyä lapasessa. Siinä on ratsastajalla kovasti tekemistä, että saisi oriin kulkemaan muodossa ja hänen ohjeidensa mukaisesti. Kuitenkin pahimman energiapurkauksen jälkeen ori tasaantuu, ja se jatkaa työskentelyä kuuliaisesti. Corri tuntee avut hyvin, mutta välillä se ei vain viitsi laittaa tikkuakaan ristiin pyynnöstä. Jos ratsastaja ei anna periksi, ratsu lopulta taipuu tämän tahtoon. Jos taas tekee sen virheen, että päästää Corrin pälkähästä, siitä tulee tapa. Esteillä Corrin taidot pääsevät hyvin oikeuksiinsa, sillä se panostaa paljon rataan ja kuuntelee ratsastajaansa. Ori kuitenkin vaatii ratsastajalta radalla paljon, se ei anna mitään ilmaiseksi. Tutuille ratsastajille oriin alkutemppuilu on jo ulkomuistissa, joten ori ei kauaa jaksa metkuilla vastaan vaan alkaa käyttäytyä asiallisen ratsun tavoin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Royal Maximillian ii. Raven Maximus iii. Rave Junior
iie. Megadeth
ie. Riverdancer iei. Roan Creeps
iee. Raindancer
e. Mistletoe ei. Barbossa eii. Borenx
eie. Barbie
ee. Evelyn eei. Evencen
eee. Lyydie

i. Royal Maximillian on hyvin komea kulomusta trakehnerinhevonen. Max on luonteeltaan kiivas ja erittäin itsevarma, se varmasti tietää olevansa haluttu ja arvokas - ainakin machoilevasta olemuksestaan päätellen! Tylsää ei Maxin kanssa ole koskaan, sillä ori pistää toimintaa elämään jos vähänkään tulee tarvis; milloin se karkailee rehuvarastoon herkkupalojen toivossa, milloin härnää hoitajaansa sotkien itsensä mutaan tai esittäen säikkyä..
Max on kilpaillut kouluratsastusta helpoissa luokissa menestykkäästi, mutta vahvemmalla pohjalla on ura vaativan tason esteratsuna. Ori on alansa mestari, puhukoot palkintokaapit ja arvonimet puolestaan. Max on aloitellut uraa myös näyttelyhevosena, tähän mennessä ei vielä BIS-kehään asti olla päästy, mutta matkaa ei sinne kolmanneksi parhaalta sijalta ole pitkälti.
Jalostuspiireissä Max on ollut kysyttyä tavaraa, ori kun periyttää loistavaa hyppykapasiteettia ja -tyyliä, sekä esteratsun vauhdikasta luonnetta. Jälkeläiset ovat lähes kaikki aloittaneet kilpauraansa vaativalla tasolla, parhaimmat kisaavat 160cm luokissa päästen sijoille saakka.

ii. Raven Maximus on siitä erikoinen ori, että se on Ranskan kuningasperheen kasvatti. Raven omaa temperamenttisen ja vaikean oriin luonteen, mutta on siitä huolimatta rohkea ja kapasiteetikas esteratsu. Ori on kunnianhimoinen radalla, ja sisukkuutensa ansiosta se onkin palkittu useassa Euroopan maassa arvokisan voittajana. Raven on menestyksensä ja taitojensa ansiosta myös melko haluttu siitosori erityisesti Ranskan ja Saksan seutuvilla.

iii. Rave Junior on Ranskan kuningasperheen arvokkain ja rakastetuin hevonen, onhan se heidän ainoa siitoskäyttöön soveltuva ori. Nykyään jo eläkkeellä oleva Junior oli erittäin tarmokas ja itsevarma kilpailija, sekä kova vastus kansallisen tasonkin ratsukoille. Ori on saanut tunnustusta taidoistaan mm. Ranskan estemestaruuskilpailuissa kavuten hopealle. Kuten sukulaisensakin, Junior on vielä vanhalla iälläänkin temperamenttinen ori, joka osaa pitää itsestään huolen. Jälkeläisilleen ori periyttää juurikin tätä aktiivista ja vauhdikasta luonnetta, sekä näyttävää hyppytyyliä.

iie. Megadeth oli myöskin hyvin omapäinen tamma, rohkea ja energinen estehevonen. Meg oli alunperin maatyöläisen hevonen, mutta jotenkin tämä sai karkumatkallaan vakuutettua erään rikkaan herran hyppykyvyistään. Ja koska Meg ei ollut edes koskaan kovin ollut hyödyksi maatilalla liian kevyen ruumiinrakenteensa vuoksi, tamma myytiin tälle herralle pilkkahintaan. Vuosien kuluessa tammasta oli koulutettu kovatasoinen estetykki, ja siitä tuli nopeasti tunnettu hyppääjä tasokkuutensa vuoksi. Loistokkaan kilpakauden päätteeksi tamma joutui onnettomuuteen, jonka seurauksena Meg jäi jo nuorena siitoskäyttöön. Tamma kuoli 29-vuotiaana vanhuuden vaivoihin.

ie. Riverdancer oli aivan eri tyylinen luonteeltaan kuin sukulaisensa. Tamma on rauhallisuuden perikuva, lempeä ja ystävällinen trakehnerinhevonen. Tamma kävi aina vain kuuluisammaksi, mitä vaativimmissa kilpailuissa se kävi mittelemässä taidoistaan muiden tasoistensa kanssa. Kaunis Dandy pärjäsi myöhemmin myös vitivalkoisen ulkomuotonsa ja herttaisen luonteensa vuoksi erinomaisesti näyttelypuolella. Aikansa niissä kierreltyään Dandylle luovutettiin muotovalion arvonimi. Tamma siirtyi tämän jälkeen siitostammaksi, ja jälkeläisten kysyntä olikin hyvällä mallillaan aina alusta loppuun saakka.

iei. Roan Creeps on hyvin jälkeläisensä Riverdancerin näköinen, mutta luonnoltaan reippaampi ja itsevarmempi. Ori aloitti uransa näyttelyissä, joissa se sai heti ensimmäisellä kerralla paljon kehuja ulkonäöstään ja orimaisesta käyttäytymisestään. Ori selvästikin nautti saamastaan huomiosta, ja piti lippua korkealla koko ajan. Vähitellen kunniaa niitettyään näyttelypuolella ori siirtyi esteratsastuksen pariin, jossa ura alkoi yhtä hienosti. Alkukankauden jälkeen, hieman taitojen karaistuttua ori alkoikin pärjätä lajissa, kavuten usein sijoituksille saakka. Ori päätti upean kilpauransa kolmetoistavuotiaana, ja lopun elämästään se vietti siitosorin status yllään.

iee. Raindancer oli reipas ja itsevarma tamma, jota arvostettiin vastustajana ja kilparatsuna erittäin paljon. Tamma omasi esteratsulle soveltuvan luonteen, oli kuuliainen ja nopeasti oppiva, sekä melkoisen kilpailuhaluinen. Rainy aloitteli uraansa 120cm luokissa, mutta siirtyi nopeasti vaativampiin hyppyluokkiin, jossa tamma sai tosissaan pistää kaikki peliin. Tarmonsa vuoksi tamma menestyi upeasti kovienkin vastustajien edessä. Rainy eli hyvän ja onnellisen elämän omistajansa seurassa, jonka se olikin tuntenut aina varsasta eläkeläiseen saakka.

e. Mistletoe tasoitti mukavasti isän puolelta tullutta temperamenttia ja lisäsi jälkeläistensä luonteeseen hitusen ystävällisyyttä. Misty on erittäin hyväkäytöksinen ja ystävällinen trakehnertamma, sekä ratsuna uskollinen ja kuuliainen. Se on hyvin äidillinen, pitää hyvää huolta niin omista kuin muidenkin varsoista. Tamma on ihmisiä kohtaan huomionkipeä ja joskus jopa mustasukkainen, jolloin alkaa möksöttämään jos jää pahasti ilman huomiota.
Misty on erinomainen ratsu, ja onneksi se onkin periyttänyt loistoaskellustaan jälkikasvulleen. Misty on kilpaillut esteratsastusta upealla menestyksellä, ja kilpauraa jatketaan vielä vuoden pari ennen kokoaikaiseksi siitostammaksi siirtymistä.
Näyttelykehissä läsipäinen raudikko on käynyt jonkin verran, yhteen otteeseen tamma on päässyt ravaamaan BIS-kehässäkin. Misty kiertelee vielä muutaman kerran näyttelyissä, tavoitellen muotovalion arvonimeä.

ei. Barbossa on varsinainen maailmanmatkaaja, ori on kierrellyt lukuisissa euroopan maissa kilpailuiden ja näyttelyiden perässä. Ori työskenteli ensimmäiset vuodet vaatimattoman maalaiskylän työjuhtana, mutta tullessaan työttömäksi isäntänsä kuoleman jälkeen ori sai pian uuden, innoikkaan esteratsastajan alun omistajakseen. Vaikka omistaja oli vielä nuori, he pääsivät helposti kilpailemaan seurakilpailuihin. Aikansa kilpailtuaan 100cm luokissa tuli aika siirtyä vaativampiin luokkiin, ja loppujen lopuksi kisattiin 140cm luokissa. Ratsukko pärjäsi upeasti luokissa, ja erinomaisen esteratsun luonteensa vuoksi harvoin tuli epäonnistumisia radoilla. Bosse oli jalostuksessa vain vähän aikaa, sillä pahalaatuinen ähky koitui oriin kuolemaksi sen ollessa viitisentoista.

eii. Borenx oli hyvin samanluontoinen ori kuin poikansakin, ystävällinen ja rauhallinen yksilö. Ori aloitti kilpauransa hieman epäonnistuneesti, sillä ensimmäisillä kilpailuillaan oleva ratsastaja oli aivan liian kovakourainen, ja käytti kovaa pohje- ja ohjasotetta. Rex muuttui nopeasti kovasuiseksi, ja koska tämä omistaja halusi nimenomaan pärjätä kilpailuissa, vaihtoi hän orin halvalla eteenpäin. Tällä kertaa paistoi aurinko Rexillekin; se pääsi vanhan miehen maatilalle asumaan, saaden välillä tämän lapsen lapsen ratsastajakseen ja saaden elää rauhallista maalaiselämää.

eie. Barbie oli myös ystävällinen ja lupaava esteratsun alku. Kuitenkaan tamman taidot eivät päässeet kunnolla koskaan koetukselle kilpaillessaan helpoissa luokissa, vaikka taitoa olisi riittänyt vaativiinkin luokkiin. Barbie eli hyvin onnellisen elämän hyvän omistajansa luona, saaden muutaman varsankin.

ee. Evelyn on jo iäkäs yleisratsu, joka koetteli rajojaan aina este- sekä kouluratsastuksen vaativissa luokissa melko menestyksekkäästi. Eve kaipasi osaavaa ja sisukasta omistajaa, jonka neiti saikin heti synnyinkodistaan. Koulutusvaihe olikin Evelle melkoinen haaste, sillä tamma olisi mieluusti jatkanut temmellystä vapaasti varsalaitumella vailla huolen häivää. Tammalla on välillä keskittymisvaikeuksia, jonka vuoksi se tarvitseekin osaavaa ja pitkäpinnaista ratsastajaa. Eve on nyt 25-vuotias, mutta oikein hyvässä vedossa ja elämänsä kunnossa!

eei. Evencen oli taas hieman orimaisempi tapaus kuin jälkeläisensä. Ori omasi pippurisen ja itsepäisen luonteen, jonka vuoksi nopeasti kuumenevan kilparatsun taidot eivät oikein päässeet oikeuksiinsa. Useimmiten ratsastaja oli epävarma villin oriin selässä, mikä nyt ei varsinainen ihme ollutkaan, koska ratsuna oli kutenkin äärettömän itsevarma ja ärhäkkä Evencen. Oikeastihan ori oli radoilla erittäin osaava, kunhan ratsastaja osasi pitää tilit tasoina. Innostuessaan orilta meni usein rata sekaisin, ja silloinhan tarvittiin kovasti ratsastajan apua. Evencen sai muutaman lupaavan varsan, jotka olivat luonteeltaan suht samantapaisia kuin isäukkonsa.

eee. Lyydie oli rauhallinen ja sopuisa trakehner. Tamma oli rauhallisuuden maailmanmestari, eikä pelästyisi vaikka pommi putoaisi sen viereen. Mahtavan mukavan luonteensa vuoksi tamma olikin luotettava ja paras mahdollinen kouluhevonen, vaikkakin hieman laiskanpuoleinen. Tamma sai arvostusta helpoissa luokissa, mutta ei kokeillut kunnolla rajojaan vaativissa luokissa. Tamman jälkeläisten kysyntä ei ollut kummoista, mutta ne muutamat harvat varsat saivat mitä parhaimpia estehevosen piirteitä ystävälliseltä emältään geenejen mukana.

Syntymäaika Sukupuoli Varsa Emä Omistaja
02.08.2011 tamma Prayas Fearfactory Awwy Express Praque Trakehners
25.01.2012 ori Royal Whiskey Praya Apple Inc. Praque Trakehners
02.06.2012 ori Escorant Beckham (ERJ I) Beaufraude Dark Side Trakehners
15.06.2012 tamma Chassy CTN Chablish Nonshein
07.03.2012 ori Avagon Praya Awwy Express Contenemo
12.08.2012 tamma Graftham Eduana Dakota Lily Graftham

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä 05.09.2012
Keskiviikot ovat yleensä rauhallisia päiviä, joten silloin minulla on ollut tapana lähteä pitemmille maastolenkeille erityisesti vanhempien hevosten kanssa. Royal Correct oli aamuseitsemältä virkeänä odottamassa tarhaan pääsyä, ja menikin sinne vähän turhan vauhdikkaasti. Kuitenkin kuin ihmeen kaupalla sain hevosen tarhaan ilman ainuttakaan irtipääsyä. Ori sai viettää koko aamupäivän tarhassa ennen lenkille lähtöä.
Lähdettiin käymäjalkaa kohti kolmen kilometrin metsälenkkiä, jossa on ihania villieläinten tallaamia polkuja ja muutama pitkä laukkasuora. Tämä on Corrin lempilenkki, se tuntuu viihtyvän hyvin rauhallisessa metsässä luonnon keskellä. Metsäosuuden jälkeen siirrytään pienelle metsäautotielle, jossa otimmekin kunnon ravipätkän. Pellonlaitaan päästyämme kirmasimme sen laitaa, ja koko loppumatka köpöteltiin maantietä pitkin takaisin tallille. Corrin lonne on nykyän mitä parhain, se on lähestulkoon luottohevonen, erityisen mukava se on maastoratsuna. Rauhallinen ja säyseä ori on herkkä ja kuuliainen, ja siksi se on edelleen yksi lempihevosistani koko tallissa.

Päiväkirjamerkintä 01.09.2012
En voisi paljoa ylpeämpi olla Corrista: viisi upeaa varsaa, mahtava kilpamenestys ja nyt vielä näyttelyistäkin BIS1! Corri astuu vielä pari tammaa, mutta muuten jo 16-vuotias ori siirtyy eläkkeelle. Nyt kuitenkin vielä ainakin ERJ-laatis kutsuu, jonne ilmoitus onkin jo lähtenyt. Haaveissa ainakin II-palkinto, innolla odotetaan tuloksia :)

Estevalmennus 29.06.2012, valmentajana Matthäus Trümper Dark Side Trakehnersista
Corri näytti jo alkuverryttelyn aikana melkoisen raskaalta estepainotteiseksi hevoseksi. Ori lunastikin tuon kyseenalaisen odotuksen liikkumalla hyvin verkkaisesti. Koko valmennuksen ajan Corri oli todella, todella löysä, eikä siitä löytynyt sellaista sähinää kuin estehevosesta kuuluu. Hyppytyyli oli melko mitäänsanomaton, vaikka hetkittäin hypyt onnistuivatkin ihan ok. Ratsastajan pitää muistaa pitää pohkeet tiiviimmin kiinni hevosen kyljissä. Corrin kunniaksi on sanottava kuitenkin, ettei se hämmentynyt erikoisemmistakaan esteistä. Lyhyet tiet olivat selkeästi ongelma hevosen koon ja jähmeyden vuoksi, ja siksi pudotuksia tulikin.

Estevalmennus 16.06.2012, valmentajana Ajattar
Seelan ja Corrin työskentely takkusi jonkun verran alkutunnista. Corri suorastaan puhisi energiasta ja Seelalla oli täysi työ pitää ori pöksyissään. Lämmittelyksi hyppyytin ratsukkoa 100cm pystyesteellä pääty-ympyrällä, jossa ei ollut sen suurempia ongelmia, joten jatkettiin itse tehtävälle. Olin pystyttänyt kaarevalle uralle viisi estettä. Linjalla oli ristikoita ja 100-130cm korkuisia pystyjä, joiden väliin mahtui 1-2 laukkaa. Kaarevalla linjalla tehtävä oli haastava, joten vaati keskittymistä, vaikka esteet olivat matalia. Alkuun Corri temppuili ensimmäisten esteiden jälkeen, jolloin lähestyminen seuraavalle esteelle meni ihan mönkään ja tuli kielto. Muutaman toiston jälkeen alkoi sujumaan paremmin. Lopuksi hypättiin vielä pitkällä sivulla yksittäistä okseria, jonka korkeus oli 140-150cm. Ratsukko suoritui hienosti ja työskentely parani loppua kohden koko ajan.

Estevalmennus 13.06.2012, valmentajana Jenna
Alkuverryttelyt ratsukko teki melko itsenäisesti. Katselin kuitenkin silloin tällöin ratsukon työskentelyä samalla kun rakensin rataa, jossa oli paljon tiukkoja ja nopeita kaarteita, joissa hevosen oli pakko olla koko ajan kuulolla tai muuten lähestyminen seuraavalle esteelle epäonnistuisi kunnolla. Ratsukon tehtyä kunnollinen verryttely, pienensin radalta yhden esteen ristikoksi ja pyysin ratsukon tulemaan se pari kertaa molemmissa suunnissa. Ensimmäisellä kerralla Corri hyppäsi pikkuesteen melko isosti ja ratsastaja ei ollut täysin mukana hypyssä, mutta toisella kerralla ori malttoi selvästi mielensä ja hyppäsi sopivan kokoisen hypyn n. 60cm korkealle ristikolle. Muutenkin lähestyminen ja askeleet sopivat hienosti ja annoin ratsukolle luvan vaihtaa suuntaa ja tulla este toisesta suunnasta. Myös tähän suuntaan verryttelyhypyt sujuivat hyvin ja nostin esteen 90cm korkeaksi pystyksi, jonka ratsukko tuli kerran molemmista suunnista. Molemmat hypyt sujuivat loistavasti, nostin edelleen estettä noin metriin ja vaihdoimme seuraavalle esteelle, okserille. Pari hyppyä riitti 110cn korkealle okserille, sillä ori hyppäsi todella hienosti. Kaikki näytti olevan kunnossa, joten kerroin ratsukolle radan etenemisjärjestyksen ja päästin heidät yrittämään rataa. Radan ensimmäiselle esteelle Corrin askeleet eivät ihan sopineet ja hypystä tuli melko iso, jonka tähden kääntäminen ei onnistunutkaan tarpeeksi nopeasti ja seuraavan esteen lähestymisestä tuli huono. Ori kuitenkin suoritti hypyn 130 senttiselle portille hienosti ja matka jatkui hyvässä tempossa kolmannelle esteelle, joka sujui hyvin. Myös muut esteet sujuivat hienosti ja päätimme ratsastajan kanssa yhteistuumin hypätä vain radan kaksi ensimmäistä 150 senttistä estettä ja lopetella siihen. Nyt nämä sujuivat hyvin ja päästin ratsukon loppuverryttelemään itsenäisesti ja jäin itse siivoamaan esteitä pois.

Estevalmennus 07.06.2012, valmentajana Veera
Tänään valmentaisin Royal Correctia, trakehner oria, ja sen ratsastajaa Seelaa. Olen koonnut kentälle viisi vain 60 senttistä estettä, ne ovat verryttelyä varten. Niitä nostaisin sitten verryttelyn jälkeen suuremmiksi. Ratsu tanssii kuin viimeistä päivää ja Seelalla on vaikeuksia pitää ori hallinnassaan. Corri pukittaakin välillä vähän, mutta ihmeen pian Seela sen saa rauhoittumaan, ja lämmittelyn alkamaan. Kun on lämmitelty tasaisella niin pyydän ratsukkoa hyppäämään kaksi pienistä pystyistä. Corri yrittää rynnätä, ja hyppää pienet esteet turhan korkealta, kuin sanoakseen että ne ovat ihan liian helppoja. Ratsukon hypättyä esteet muutamaan kertaan rauhallisesti, hypyn kuin lähestymisenkin kannalta, niin nostan esteet sataan senttiin. Corri ryntää pahan näköisesti, vieläpä vinosti, pystyä kohti ja selvittää esteen kuin ihmeen kaupalla, mutta kuitenkin ilmavaralla. En päästä ratsukkoa hyppäämään muita esteitä ennenkuin Seela saa Corrin hyppäämään tämän esteen hyvin lähestyttynä, hankalaa se on mutta onnistuu kuitenkin lopulta! Kun ratsukko on selvittänyt kaikki viisi estettä kunnialla sadassa sentissä niin nostan esteet 150 senttiin. Huomaan kuinka Corri terästäytyy ja hyppää esteet ilman temppuilua, hyvin lähestymisin. Annan ratsukon loikkia esteet muutamaan kertaan ja annan sitten aloittaa jäähdyttelyn.

Estevalmennus 23.07.2011, valmentajana Ziki
Valmistauduin päivän seuraavaan valmennukseen, ja sain huomata valmentavani seuraavaksi trakehneroria nimeltä Royal Correct. Samalla tämä jo asteli ratsastajansa Seelan kanssa kentälle, ja lyhyen juttutuokion kuluttua annoin ratsukon aloittaa vapaamuotoiset lämmittelyt itsenäisesti. Ori liikkui reippaasti, eikä malttanut pysyä paikoillaan. Ravissa Corri oli jatkuvasti siirtämässä laukkaan, kun ratsastajalta hieman tuli pohjetta. Laukassa Corri yritti jatkuvasti ryöstää, ja ratsastajan pyynnöt menivät täysin yli orin keskittymiskyvyn. En ollut kuitenkaan uskoa silmiäni, että orista muuttui hetkessä keskittynyt ja valpas, kun aloitimme hyppäämisen. Tämä kuunteli ratsastajaa ja liikkui nopeasti ja varmasti mihin tämä pyysi. Kun esteiden korkeus alkoi nousta yli metrin, muuttui myös orin olemus tarkkaavaisemmaksi ja tekniikka muuttui paremmaksi. Seelan ei paljoa tarvinnut kuin ohjastaa esteille, muutama puolipidäte ennen esteelle tuloa ja hyppy. Välillä ratsastaja jäi hieman jälkeen hypyssä, jonka vuoksi tuli usein pudotuksia, vaikka alkoikin parantua loppua kohden. Lopulta ratsukko sai suorittaa radan ennen lopetusta, ja se onnistui puhtaasti, vaikka hieman hitaalla vauhdilla ratsukko liikkuikin. Kaiken kaikkiaan suoritus oli hyvä molemmilta!

Kilpailukalenteri

Pvm Kutsu Luokka Sijoitus
NJ Näyttelyt
23.08.2012 Heijastus trakehnerorit BIS1 : MVA-SERT
ERJ Esteratsastus | 62 sijoitusta joista 10 voittoja
03.03.2011 Bellamy 150cm 2/50
28.03.2011 Dark Side Trakehners 150cm 4/30
09.03.2011 VRPY 150cm 3/40
01.04.2011 Dark Side Trakehners 150cm 1/30
02.04.2011 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
17.03.2011 BC Stables 150cm 5/60
07.04.2011 Dark Side Trakehners 150cm 4/30
17.04.2011 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
08.05.2011 Dark Side Trakehners 150cm 3/30
03.03.2011 Lofmair 150cm 8/85
22.07.2011 Västerby 150cm 6/50
28.07.2011 Cheval Delamer 150cm 2/48
07.08.2011 Skurvash 150cm 1/30
10.08.2011 Skurvash 150cm 5/30
04.08.2011 Skurvash 150cm 2/30
06.08.2011 Skurvash 150cm 4/30
11.08.2011 Haukkamäen tila 150cm 5/30
10.08.2011 Skurvash 150cm 3/30
14.08.2011 Skurvash 150cm 5/30
15.08.2011 Skurvash 150cm 4/30
18.08.2011 Skurvash 150cm 4/30
29.08.2011 Skurvash 150cm 5/30
02.08.2011 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
01.08.2011 Mel Seren 150cm 4/30
13.08.2011 Freasia Sporthorses 150cm 5/30
13.08.2011 Freasia Sporthorses 150cm 2/30
18.08.2011 Freasia Sporthorses 150cm 2/30
05.08.2011 Satulinna 150cm 4/23
06.08.2011 Satulinna 150cm 5/25
15.09.2011 Cannabian Warmbloods 150cm 5/40
16.09.2011 Cannabian Warmbloods 150cm 4/40
17.09.2011 Cannabian Warmbloods 150cm 3/40
19.09.2011 Cannabian Warmbloods 150cm 1/40
19.09.2011 Cannabian Warmbloods 150cm 6/40
10.09.2011 Praya Sporthorses 150cm 4/60
10.09.2011 Praya Sporthorses 150cm 6/60
03.09.2011 B.B. Steeds 150cm 4/30
09.11.2011 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
30.08.2011 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
22.09.2011 Satulinna 150cm 3/30
27.09.2011 Satulinna 150cm 1/30
25.09.2011 Dark Side Trakehners 150cm 3/30
26.09.2011 Dark Side Trakehners 150cm 1/30
27.09.2011 Dark Side Trakehners 150cm 4/30
28.09.2011 Dark Side Trakehners 150cm 4/30
17.01.2012 Praya Sporthorses 150cm 2/30
23.01.2012 Mel Seren 150cm 2/30
27.01.2012 Mel Seren 150cm 2/30
28.01.2012 Mel Seren 150cm 1/30
25.01.2012 Ravenhook Stables 150cm 1/30
10.03.2012 Dark Side Trakehners 150cm 3/30
11.03.2012 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
03.06.2012 Jadessa Warmbloods 150cm 1/37
15.06.2012 Jadessa Warmbloods 140cm 1/40
21.01.2012 Praya Sporthorses 150cm 1/30
17.06.2012 Dark Side Trakehners 150cm 2/30
20.06.2012 Dark Side Trakehners 150cm 5/30
26.06.2012 Lyne Stud 140cm 4/60
19.06.2012 Callanley 150cm 2/30
19.06.2012 Callanley 150cm 2/30
05.07.2012 Solo 150cm 6/40
virtuaalihevonen / a sim-game horse               Hevosen kuvien © Gestüt Hämelschenburg
Webdesign © Leija 2012