Praque Trakehners

Prayas Ceri EV II


           

Virallinen nimi: Prayas Ceri "Seri" Rekisterinumero: VH12-021-0315
Rotu, Sukupuoli: Trakehner, tamma Syntymäaika: 25.06.2012 (4 vuotias 03.01.2013)
Säkäkorkeus: 167cm Painotuslaji: Esteratsastus
Kasvattaja: Praya Sporthorses Koulutustaso: re: 160cm | ko: helppo B
Omistaja: Seela. (VRL-09940) Saavutukset: -

Syyskuun estevarsojen laatuarvostelutilaisuudessa palkittu EV II

Luonnekuvaus

Cerin emä saapui päivä ennen synnytystä Praya Sporthorsesiin. Tamman omistaja rakasti hevostaan valtavasti, mutta kustannusten noustessa kantavan tamman ylläpito kävi liian kalliiksi. Ostin itselleni kantavan Cera-trakehnerin, joka synnyttikin kauniin, kimon tammavarsan heti seuraavana aamuyönä. Varsan isä on hienolta Saksalaiselta oriasemalta, ja oli kohtalon tekosia kun minä satuin juuri sen oriin ostamaan tässä muutama päivä aikaisemmin! Nyt tämä terve varsa saa elää samassa kodissa molempien vanhempiensa kanssa, mikä on mielestäni melkoinen sattuma!

Ceristä on kasvamassa hyvin pitkälti emänsä kaltainen kaunokainen. Se omaa hirvittävän ystävällisen luonteen ja herttaisen katseen, joka sulattaa kaikkien sydämet. Tamma on perinyt kauniin kimon karvapeitteensä ja huomaavaisen luonteensa isältään Delicieuselta.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Delicieuse ii. Fruehschien iii. Fruehling
iie. Schienfeet
ie. Haifa iei. Barracuda
iee. Orchidee
e. Cera ei. Cocktail eii. Curioso
eie. Charmante
ee. Valine eei. Ibelocia
eee. Le Val Olanda

Syntymäaika Sukupuoli Varsa Isä Omistaja
00.00.0000 ori/tamma Varsa Isä Omistaja

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä 25.06.2012
On maanantai, kello 03:47. Päätin jäädä talliin nukkumaan, sillä vasta eilen ostamani Cera-tamma osoitti synnytystä edeltäviä merkkejä. Nukuin melko huonosti, heräilin vähän väliä tarkistamaan tamman vointia. Ensikertalaiselle voi sattua ja tapahtua siinä missä vanhemmillekkin, mutta halusin vartavasten huolehtia uudenuutukaisen tammani vointia. Muuton jälkeinen stressi ei varmasti helpottaisi tilannetta rahtustakaan.
Kauhistellen odotin pikkutunteihin saakka, kunnes kuulin puoliunessa, kuinka hevosen kaviot kolahtivat seinään. Menin tarkastamaan tilannetta, Cera oli juuri synnyttänyt pienikokoien tammavarsan, ja puhdisti sen karvapeitettä tomerasti. Hyvä emä se ainakin on, huolehtii esikoisestaan oikein kunnolla. Aamulla menin moikkaamaan tammaa, joka oli varsin väsynyt ja nälkäinen. Varsa taas oli täynnä puhtia, se riekkui karsinassa kevätvarsan lailla! Cera piti minuakin aikalailla silmällä, kun menin laittamaan silmäterälle riimut päähän. Jätin hevoset omaan rauhaansa, ja jatkoin tallitöitä entiseen malliin.

Kilpailukalenteri

Pvm Kutsu Luokka Sijoitus
NJ Näyttelyt
00.00.0000 - - 00/00
ERJ Esteratsastus | 0 sijoitusta joista 0 voittoja
00.00.0000 - - 00/00
virtuaalihevonen / a sim-game horse               Hevosen kuvien © Dorota Sucha
Webdesign © Leija 2012