Fikiv Thoroughbreds

Fikiv Thoroughbredsin omistama alue on 55 hehtaarin kokoinen, joten tilaa riittää tallirakennuksien lisäksi mm. harjoitusmaastoille ja -radoille.

Tallialueet


Pihapiiristä erottuu helpoiten viisi tallirakennusta jotka ovat kaikki samanlaisia ulkoapäin. Punaruskeaksi maalattu lauta päällystää talleja ulkopuolelta valkoisien ovien ja ikkunoiden koristamana. Kolme talleista on tarkoitettu kilpahevosia varten ja kaksi jalostushevosten tarpeisiin. Tarvittaessa tallien tyhjiä karsinoita käytetään hyödyksi, jos vaikka jalostustammojen tallissa on tilapuutetta. Harvoin näin kuitenkaan tarvitsee tehdä, sillä jokaisesta tallista löytyy 30 karsinapaikkaa.

Karsinat ovat kooltaan 3x3m (9m2) ja tammatallissa olevat karsisat ovat kooltaan 3x4m. Karsinoiden vakiovarustukseen kuuluu automaattinen juomakippo sekä ruokakuppi, jonka voi kääntää karsinan ulkopuolelta käytävän puolelle. Tämä ominaisuus helpottaa hevosten ruokkimista.
Karsinoiden lisäksi jokaisesta tallista löytyy kaksi pesukarsinaa, rehuvarasto, satulahuone, pieni varastotila tallitarvikkeille sekä toimistotila. Tallien omissa toimistotiloissa on lähinnä ilmoituksia, jotka koskevat juuri sen tallin hevosia ja henkilökuntaa. Päätoimisto sijaitsee kartanon tiloissa.

Tallien lisäksi pihapiiristä löytyy kävelytyskone, suuri määrä tarhoja, hiekkapohjainen ratsastuskenttä sekä varastorakennus. Varastorakennuksesta löytyy tilalla tarvittavat työkoneet sekä rehujen täydennysvarastot. Lisäksi tallin oma kengittäjä pitää tilojaan varastorakennuksen kupeessa.

Laukkaratojen yhteydestä löytyy kilpailupäivinä käytössä olevat kaksi tallia. Yhteensä karsinapaikkoja on 40 kappaletta, mikä takaa että isompienkin kilpailuiden aikana kaikille hevosille löytyy oma karsinapaikka. Lisäksi on 15 avokarsinapaikkaa, jossa hevosen voi valmistella omaa lähtöä varten.

         
© flickr.com / ktpupp (linsenssi) & flickr.com / tomsaint (linsenssi)


Laukkaradat & maastot


Laukkaradat ovat varmasti tallin toiseksi tärkein asia, varsinkin vierailijoille. Fikivistä löytyykin kunnon puitteet laukkakilpailuiden järjestämiselle, sillä on hiekka- ja nurmipohjaiset radat käytössä. Risuestelaukkoihin tallinomistaja ei ole vielä tutustunut, mutta huhuna kiertää risukilpailuiden mahdollinen järjestäminen myös Fikivin tiloissa.

Koska Fikivillä on isot alueet, sisältää alueet myös mukavat maastot. Maastolenkit ovat lähes jokaiselta osuudelta paranneltu, jotta laukkahevosten kanssa voisi treenailla myös muuallakin kuin treeniradalla. Mikä voisikaan aina välillä olla sen mukavempaa kuin aamutreenien jälkeen käydä kävelemässä maastossa hevosen kanssa. Maastolenkit ja harjoitteluratoja on yhteensä 15 kilometrin verran. Näiden kilometrien lisäksi on vielä pienempiä polkuja metsissä ja peltojen laitamilla.

         
© flickr.com / martie1swart (linsenssi)


Kartano


Täällä vietetään kilpailupäivinä järjestettävät iltajuhlat. Takapihalle usein pystytetään muutama katos ja kartanon itäsiivessä oleva iso ruokasali on käytettävissä, etenkin jos sää ei suosi ulkojuhlia.

Länsisiipi kartanosta on pyhitetty laukkehevostoiminnalle. Alakerrassa oleva huone toimii toimistotilana, jossa usein sihteeri työskentelee kirjanpitäjän kanssa. Myös mahdolliset kokoukset pidetään tässä huoneessa. Länsisiiven yläkerrasta löytyy oman eläinlääkärimme toimistotila tietokonetyöskentelyä varten. Eniten ajasta hän käyttää kuitenkin tallialueella.

Itäsiiven yläkerrasta löytyy makuuhuoneet omistajalle, päätallimestarille sekä kaksi pienempää vierashuonetta. Lisäksi on pieni kirjastohuone, jossa usein omistajan lapset viihtyvät. Varsinkaan jos he eivät ole tallialueella auttamassa.


© flickr.com / stevenm_61 (linsenssi)