About

Dampier Ranch sijaitsee virtuaalisessa Albertassa, Canadassa. Tallin takana kohoaa upeat Kalliovuoret ja eteen aukeaa maisema isosta alueesta preeriaa. Sivistys ei ole kuitenkaan kaukana sillä ranchin lähettyvillä sijaitsee pieni kaupunki josta on helppo tehdä ostokset ja sieltä löytää yleensä kaiken tarvittavan.

Osalla Ranchin suuresta pinta-alasta laiduntaa sarvistaan tunnettu Texas Longhornea.Ranchin ympäristöstä löytyy aidattua laidunnus tilaa hevosille, mukaan lukien myös harjoitusta varten pyöröaitauksen.Nurmikentän jolle voi kasata tarvittaessa pienen este-tai koulukentän.


Ranch tarjoaa elämysmatkoja Albertan kauniiseen luontoon. Pituudet voivat vaihdelle 1-3 päin vaellukseen. Nuotiolla kerrotaan kauhutarinoita, syödään purkkipapuja, lauletaan ja nauretaan. Vaelluksen ikäraja kulkee 18-vuotiaasta ylöpäin. Vaelluksella nukutaan teltoissa tai cowboy tyyliin nuotion äärellä satula tyynynään.Yöllä on mahdollisuus päästä uimaan kuutamon valossa ja päivällä nähdä laiduntavia mustangilaumoja.

Samalla periaatteela toteutetaan kerran vuodessa karjanajo tapahtuma jonne voivat 18-vuotiaasta ylöspäin olevat ihmiset osallistua. Jokaisella taataan turvallinen ja mukava kokemus, josta voi sitten kehuskella ystävälle kotona. Tarjolla on myös oppia siitä miten karja merkitään.

Ranchin väki

Jack Dampier: Ranchin omistaja, Itse pääjehu. Vastaa kaikesta tallissa ja tallin ulkopuolella. On vähän väliä nokat vastakkain jonkun kanssa jos asiat ei mene oman mielen mukaan. Viettää paljon aikaa karjan kanssa joten ei näy niin usein tallilla joka on monelle suuri helpotus. Jack viihtyy myös rodeossa joko katsojana tai itse osanottajana.

Sophia Dampier: Sophia Jackin vaimo on hyvin rauhallinen ja ystävällinen nainen joka viihtyy ulkona kasvimaan kimpussa tai tekemässä ruokaa tallin työntekijöille. Nainen on myös tuttu näky tallilla, muttei hevosen selässä. Hän ei ole noussut hevosen sen jälkeen kun tippui ja mursi kätensä 2 vuotta sitten.

Jimmie Dampier: 25-vuotias nuori mies, joka rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteista. Jimmie kiertää isänsä kanssa ahkerasti rodeokehiä ja kisaa westerniä ranchin hevosilla yhdessä siskonsa kanssa. Hän on perinyt isältään suuren voitontahdon ja pyrkii näyttämään isälle että on ansainnut paikkansa tilan perijänä tulevaisuudessa.Vastaa myös hevosten koulutuksessa.

Katherine Dampier: 16-vuotias hevoshullu Katy viettää kaiken vapaa-aikansa tallilla, joko ratsastamassa tai muuten vain hengailemassa yksin tai yhdessä ystöviensä kanssa. Rodeo ei sinänsä ole Kathyn intohimo vaan esteet puolestaan vetävät tyttöä, mutta isäänsä miellyttääkseen tyttö kisaa myös westerniä.

Shay McIntosh: 22-vuotias Australiassa kotoisin oleva nainen. Seikkailijaluonne johdatti Shayn Kanadaan ja hevosenhoitajaksi opiskellut nainen pääsi töihin Dampieriin kärsiessään rahapulasta. Kanadan oli tarkoitus olla vain ohikulkumatkakohde, mutta mistä sitä tietää vaikka Shay jäisikin tänne. Shay on sinisilmäinen blondi, joka ei hyväksy vastausta ”ei”, vaan yrittää aina kielteisen vastauksen saatuaan kahta kauheammin. Shayn tunnistaa päässä keikkuvasta stetsonista ja leveästä hymystä, mutta nainen tunnetaan myös siitä, että hän on positiivinen ylisuorittaja, joka ei pelkää vauhtia.

Echo Valley Ranch (CC BY) , Ranch Seeker (CC BY) , Gord Mckenna (CC BY)

VIRTUAALITALLI

Ulkoasu © VRL-11290 || Otsikon kuva © Edward Dalmulder CC BY