Crion Warmbloods

virtuaalitalli | a sim-game stable

Omistajapariskunta

Susan Klingemann (os. Virtanen)
Susan on 42-vuotias suomalainen kilpakouluratsastaja. Tumma hiuksinen, 175cm pitkä Susan on luonteeltaan ahkera, sosiaalinen, huurorintajuinen ja rento. Nainen on tunnettu myös tarkasta työnjäljestä ja jämptiydestään, kun tarve on sitä vaatinut. Naisesta voisi melkein sanoa, että hän on ikuinen kouluratsastaja. Vaikka Susan ei paljoa ratsuta hevosia esteillä, on hän kilpaillut 130cm luokissa menestyksellisesti. Kouluhevoset ja huomaamaton työskentely ratsastajan sekä hevosen välillä on vain naisen intohimo. Susan valmentaa Crion Warmbloodsin tiloissa pääsääntöisesti kouluratsukkoja, mutta taittaa myös este- ja maastoesteet.

Lapsuudesta alkaen ollut kiintynyt hevosiin, sillä Susanin vanhemmat omistivat ravitallin Keski-Suomessa. Vaikka perheellä olikin ravitalli, ratsut kiinnostivat enemmän tyttöä. Niimpä vanhemmat halusivat kannustaa Susanin kiinnostusta ja tyttö alkoi ratsastamaan naapurissa sijaitsevassa ratsastuskoulussa. Innostus ei näyttänyt laantuakseen ja Susanille ostettiin oma connemaratamma Haley's Misery. Susan valmentautui ja kilpaili Helppo B tasolla tammansa kanssa. Susanille ostettiin vielä hannovertamma Treatgoal's Shadow Hunter. Saksasta alkujaan Suomeen tullut puoliveritamma oli jo startannut kilpailukentillä ja se oli potentiaalinen opettaja syvemmälle kouluratsastuksen maailmaan.

Kun peruskoulu oli suoritettu, suuntasi Susan suorittamaan lukion, ja kirjoitti hyvät ylioppilasarvosanat. Lukion jälkeen Susan lähti (mukamas kaikkien yllätykseksi) opiskelemaan hevostenhoitajaksi. Kouluun hän sai mukaansa ottaa kummatkin ratsuistaan. Tyttö valmentautui joka viikko kummallakin tammallaan ja kilpaili lähitallien pienissä kilpailuissa. Susan suoritti koulunsa moitteetta ja antaen 120% panoksestaan niin opinnoille kuin omille hevosilleen. Hyvin arvosanoin valmistunut Susan kiinnostui ulkomaisista talleista ja haki opintojen jälkeen Saksaan kahden kuukauden tallityöläisen pestiin. Ja hän sai pestin saksalaiseen kilpahevostalliin Düsseldorfiin.

Saksassa Susanin hurmasi ison kilpatallin huuma, tasokkaat puoliveriset sekä tallihenkilökuntana ollut Rene Klingemann. Kaksi kuukautta vilisi nopeasti ohitse ja Suomeen palattuaan nuorella naisella ei ollut muuta mielessä kuin takana ollut työpaikka Saksassa. Susan kuitenkin pidättäytyi Suomessa kilpaillen kouluratsastuksessa. Vanhempiensa ravitallin yhteyteen Susan perusti pienyrityksensä, joka tarjosi kouluvalmennuksia, hevosten koulutuksia sekä tallipaikkoja. Vuodet vierivät ja Susan alkoi kaipaamaan Eurooppaan pääsyä ja mahdollisesti tallin perustamista sinne.

Susan lähti kouluvalmennusviikolle Saksaan 29-vuotiaana ja tämä reissu olikin mullistus naiselle. Samalla tallilla järjestettiin myös estevalmennusviikko ja yksi osallistujista oli ollut Rene Klingemann. Valmennusviikon aikana kaksikko vaihtoi vuosien kuulumiset ja ihastuminen sai alkunsa. Susan matkusti useita kertoja Saksaan tämän jälkeen, vain tapaamaan Reneä. Muutaman kuukauden päästä pari alkoi seurustelemaan ja vuoden päästä pariskunta muutti saman katon alle Saksaan. Samalla he perustivat Crion Warmbloodsin Düsseldorfin läheisyyteen.

Rene Klingemann
Miten tätä miestä pitäisikään kuvailla... Komea, urheilullinen, ruskea silmäinen ja tumma hiuksinen - sekä (tietenkin) esteratsastaja. Sellainen on Rene Klingemann ulkokuoreltaan. Luonteeltaan 45-vuotias mies on hymyilevä, ahkera ja eikä mikään tehtävä tunnu olevan hänelle tarpeeksi haastava (edes tallin remontit). Puhelias Rene tulee kaikkien kanssa helposti toimeen. Mies pitää Crion Warmbloodsissa estevalmennuksia eri tasoisille ratsastajille, ja usein on saanut positiivista palautetta rauhallisuudestaan ja selkeistä valmennusohjeista. Mies järjestää myös kenttäratsukoille valmennuksia, ja tarvittaessa auttaa puolisoaan kouluvalmennuksien parissa. Harvoin kuitenkaan miestä saa kouluratsun selkään.

Renen kiinnostus hevosiin ei tullut vanhemmille yllätyksenä, sillä perheellä oli oma kilpatalli ja kumpikin vanhemmista kilpaili esteratsastuksessa. Taaperosta alkaen Rene oli talleilla mukana. Kun poika osasi itsekseen istua satulassa ja ohjata ratsuaan liikkeelle ja pysähdyksiin, olivat hänen vanhempansa ostaneet hänelle new forest-tamman Coconut Moonin. Ponin kanssa Rene varttui ja myöhemmällä iällä alkoi kilpailemaan niin este- kuin kouluratsastuskilpailuissa. Rene varttui pian liian isoksi ponille ja hän sai holsteintamman Flinky Rainin. Tamman kanssa Rene alkoi valmentautumaan ja pian esteratsastus vei hänet mukanaan. Nuori mies pärjäsi mainiosti kilpailuissa holsteintammansa kanssa. Pokaalihyllyt täyttyivät ja pian Rene omisti toisen puoliverisen, hannovertamman Bleaky Silencen.

Koulunsa Rene suoritti mahdollisimman nopeasti, välillä jopa rimaa hipoen. Lukion poika suoritti yllättävän hyvin, sillä Rene kirjoitti keskivertoa paremmat ylioppilaspaperit. Tämä hämmästytti myös vanhempiansa, sillä Rene vietti lähes kaiken vapaa-aikansa treenaten, hoitaen hevosensa ja muut vastuullansa olevat sekä tietenkin valmentautui ja kilpaili. Edes pojan hihoissa roikkuvat tytöt eivät tuntuneet poikaa kiinnostavan noihin aikoihin, vaan kaiken huomion sai nelijalkaiset kauramoottorit. Muutamia eri työkeikkoja mies teki lähialueen talleihin, joista yhdessä tapasi Susanin ensimmäisen kerran.

25-vuotiaana Rene osti vanhemmiltaan puolet kilpatallistaan ja aloitti valmentajan työt. Samalla mies kilpaili aktiivisesti kansainvälisissä kilpailuissa ja omisti neljä kilpahevosta. 31-vuotiaana miehen elämä mullistui täysin, kun hän tapasi Susanin vuosien jälkeen. Crion Warmbloodsin aikana mies on kilpallut kerran edustaen Saksaa maajoukkue kilpailuissa, ja tällöin joukkue sai hopeaa.

Susanin kuva © Didier-Lg (lisenssi) / Renen kuva © S. Carter (lisenssi)

ulkoasun © VRL-05175     taustakuvan © FarbenfroheWunderwelt (CC BY-NC 2.0)